Menu Sluiten

Campagnedagboek notities 1e week september 2021

Maandag 30 augustus werden alle kandidaten doorgelaten. Terecht mogen de leden zelf kiezen wie zij als hun voorzitter willen. En er is wat te kiezen, er zijn genoeg programmatische verschillen en verschillende profielen. Ik ben de kandidaat van de tegenspraak, van de mensen die verdrukt worden, die niet gehoord worden. Binnen én buiten de partij. Zoals van de huurders die als landelijke PvdA werkgroep uit frustratie over dat zij niet gehoord werden, hun werk hebben neergelegd. En zoals van de klimaatactivisten die gedwarsboomd werden toen ze krimp van de luchtvaart in ons programma wilde hebben. En van de vakbondsbestuurders in onze partij die zich tot mij richtten toen ze maar niet gehoord werden in hun verzet tegen gele nepvakbonden die goede cao’s ondermijnen. Ik wordt niet gesteund door de meeste partijbobo’s, maar wel door de mensen om wie het zou moeten gaan. Dat zegt genoeg over wat er veranderen moet in onze partij. Ook bij de huidige campagne weigert de partij een gelijk speelveld goed te handhaven. Mijn voorstel om kandidaten via partijbureau gelijk toegang te geven tot mailadressen van afdelingen werd vandaag niet gehonoreerd. Als u mij kiest gaan we de tegenspraak en tegenmacht omarmen en faciliteren, daar worden we als partij alleen maar sterker van. Voor echte verandering!

Op 1 september was het eerste voorzittersdebat met alle acht kandidaten in Ulft (Gelderland). Daarvoor met 7 van de 8 kandidaten in het nabijgelegen Rheden, met een barbecue! De campagne is nu echt begonnen. Eerder die ochtend kwamen de boeken van de drukker. Ik ben er zeer trots op, ze zien er ook goed verzorgd uit. Mijn campagneteam heeft me daar zeer goed mee geholpen. Ruim 240 pagina’s vol gedurfde ideeën voor een rechtvaardige en solidaire samenleving. Voor een nieuwe sociaaldemocratische agenda, gericht op de middellange termijn. Het boek is gratis te downloaden op mijn website en daar ook als paperback te bestellen. Donateurs ontvangen het gratis! Ik ben benieuwd naar de reacties: stuur ze me! Een inspirerende agenda met baanbrekende voorstellen is volgens mij het belangrijkste middel om de sociaaldemocratie opnieuw uit te vinden en het geloof in de maakbaarheid van onze idealen te herstellen. Als partijvoorzitter wil ik daar spannende, wervelende debatten over organiseren.

Een belangrijk idee uit mijn boek is het voorstel om een betaalde baan te garanderen voor iedereen die dat wil en kan. Ik schreef er ook een kort artikel over op Joop.nl: https://joop.bnnvara.nl/opinies/voor-iedereen-die-dat-wil-en-kan-een-betaalde-baan

Ook mijn website onderging deze week een metamorfose. Ook daarbij veel hulp van leden uit mijn campagneteam. Naast het boek vind je daar mijn programma, campagneboodschap, agenda, campagnenieuws, en drie mooie video’s! Ik ga proberen iedere dag in deze campagne ook een dagboekbericht te schrijven.

Op 2 september was er een mooi debat met alle kandidaten in Zoetermeer, wederom een volle zaal. Je merkt dat het leeft bij de leden. Veel vragen en een goed debat. De bijeenkomst werd ook uitgezonden. Voor een impressie: https://youtu.be/rl8ciTHhCk4 of https://youtu.be/IaUNmHpGZsA

En zondag 5 september was er een mooi online debat georganiseerd door de Wiardi Beckman Stichting. Voor een impressie zie: https://youtu.be/GdgJmMq1x98

 

Skip to content