Menu Sluiten

Mei Li Vos opgestapt als bestuurder AVV

Als partijvoorzitter PvdA treedt je op tegen onrecht, zeker als daar partijgenoten bij betrokken zijn. Dan wordt de geloofwaardigheid van en het vertrouwen in onze partij aangetast. Ik ben blij te kunnen melden dat Mei Li Vos zich na veel druk geen bezoldigd bestuurder meer is bij de ‘gele’ nepvakbond AVV.

Ik vond en vind de AVV een ‘gele’ nepvakbond, die gesubsidieerd door werkgevers de belangen en goede cao’s van werknemers ondermijnt, juist vaak in sectoren met lage inkomens, veel flexcontracten en lage organisatiegraad. Het is onacceptabel dat een PvdA-politicus daarbij betrokken is, zoals helaas het geval was bij onze fractievoorzitter in de Eerste Kamer.

Ik ben op verzoek van partijgenoten die ook FNV-bestuurder zijn betrokken geweest bij overleg met onze partijleiding en Mei Li Vos om duidelijk te maken dat haar bezoldigd bestuurslidmaatschap van AVV de positie van de PvdA schaadt en dat zij geen senator kan zijn voor onze PvdA als zij bestuurslid blijft. De huidige partijvoorzitter wilde echter daar niet tegen optreden.

Daarop heb ik mede namens Linksom! in de PvdA een motie ingediend en aangenomen gekregen waarin werd opgeroepen om nepvakbonden te verbieden cao’s te sluiten en die niet algemeen verbindend te verklaren en heb ik Mei Li Vos opgeroepen een keuze te maken. De motie werd aangenomen en Mei Li Vos liet weten af te zullen treden als plv. voorzitter bij het AVV. Mede door mijn inbreng is er ook in ons recente verkiezingsprogramma een passage opgenomen om gele nepvakbonden te bestrijden.

Vervolgens bleek mij dat Mei Li Vos weliswaar afgetreden was als plv. voorzitter AVV, maar nog steeds bezoldigd bestuurder daar is. Dat is voor mij onacceptabel. Ik heb mij gericht op de TK-fractie en Lodewijk Asscher als politiek leider, om hen te bewegen Mei Li Vos hierop aan te spreken. Deze zomer kreeg ik het bericht dat Mei Li Vos nu ook als bezoldigd bestuurder bij het AVV is afgetreden. Dat heb ik inmiddels ook bij de KvK gecheckt en het klopt. Dat is goed nieuws, vooral voor de geloofwaardigheid van onze partij bij werknemers die het slachtoffer zijn van een nepvakbond als het AVV. Al had dit natuurlijk nooit mogen gebeuren. Onder mijn voorzitterschap zal niemand op kandidatenlijsten komen die banden heeft met gele nepvakbonden.

Zo bouw je aan herstel van vertrouwen. Door mensen aan te spreken als er iets niet deugt. En als daar niets mee gebeurt, transparant actie te ondernemen. Natuurlijk is het niet leuk om een partijgenoot zo publiekelijk te moeten aanspreken. Ook ik speel liever hard op de inhoud en zacht op de persoon. Maar als men mij geen keus laat, zal ik daarbij niet aarzelen. Het belang van de partij is uiteindelijk groter dan van welke persoon dan ook. En de pijn zit hem vooral bij de werknemers die het slachtoffer zijn van het AVV, zoals de winkelmedewerkers, niet bij een individuele partijprominent. Als u ook de geloofwaardigheid van en het vertrouwen in onze partij wil herstellen, dan weet u wie u deze maand moet kiezen als partijvoorzitter. Morgen gaan de stembussen open!

2 Comments

  1. Kees Marges

    Je acties om Mei Li Vos te laten aftreden als bestuurder van die oplichtersbende van het AVV is uitstekend Gerard. Op zich voor veel mensen uit de kring van de vakbeweging een goede aanleiding om op jou te stemmen. Maar het blijft onvoorstelbaar dat de PvdA zo iemand fractievoorzitter in de Eerste Kamer heeft laten worden. Het toont een verkeerde mentaliteit en gebrek aan inlevingsvermogen bij veel PvdA bobo’s.
    Succes met je campagne.

  2. Joost van der Lecq

    Ik heb me altijd al geërgerd aan de AVV en dus extra aan het feit dat Li Vos, daar als prominente PvdA’ster voortrekker van was.

Reacties zijn gesloten.

Skip to content