Menu Sluiten

Gerard Bosman voorzitter PvdA !

Gerard Bosman wil dat de Partij van de Arbeid en de sociaaldemocratie  zichzelf opnieuw terugvinden. Hij pleit voor herstel van vertrouwen in de maakbaarheid van de socialistische idealen. Gedurfde ideeën moeten weer volop ruimte krijgen, zoals de sociaaldemocratie die ook bevocht in de vorige eeuw – denk aan de invoering van de AOW, de bijstand en de volkshuisvesting. Hij bepleit nu onder meer een afdwingbaar recht op betaald werk, een Zekerheidsinkomen, een Klimaatinkomen en vernieuwde stelsels van belastingen, zorg en onderwijs.

Boek

Gerard heeft onlangs het boek Over de maakbaarheid van gedurfde ideeën gepubliceerd. Het boek is zowel confronterend als inspirerend. Hij schrijft uitvoerig en indringend over de sociaal economische problemen die in de afgelopen jaren onder invloed van het neoliberalisme in Nederland sterk zijn toegenomen en de onacceptabele ongelijkheid op veel gebieden die daardoor nog groter is geworden.  In het tweede gedeelte van het boek presenteert hij gedurfde ideeën en geeft daarmee concreet en goed onderbouwd aan  hoe een scherpe  bocht gemaakt kan worden, gericht op een beter sociaaleconomisch klimaat in een solidair en rechtvaardig Nederland op midden-lange termijn.

Het boek Over de maakbaarheid van gedurfde ideeën is te downloaden op de website https://gerardbosman.com/  Laat je inspireren! Op de website is ook meer informatie te vinden over Gerard, zijn programma als partijvoorzitter en campagnenieuws.

Wie is Gerard Bosman

Gerard is sociaal democraat in hart en nieren. Hij is lid van het partijbestuur, oud-voorzitter van diverse PvdA-afdelingen, oud statenlid in Zeeland, secretaris van het PvdA-netwerk Economie, lid van landelijke PvdA netwerken Zorg, Duurzaamheid en Huurders en oprichter van Linksom! in de PvdA. Hij is de linksbinnen van de PvdA, met consequente kritiek toen de PvdA met Rutte II ging regeren. Hij was oprichter van de Landelijke studentenvakbond, heeft gewerkt bij het ministerie van OC&W, bij pensioenfondsen en bij gemeenten.

Video’s

Bekijk ook mijn video:

Skip to content