Menu Sluiten

Gerard als partijvoorzitter

Gerard Bosman

Kandidaatstelling

Ik stel mij kandidaat als partijvoorzitter van de Partij van de Arbeid voor echte, grote verandering. Samen het onrecht bestrijden en de solidariteit herstellen. We moeten ons als sociaaldemocraten opnieuw uitvinden, met een nieuwe sociaaldemocratische agenda vol met gedurfde ideeën. Met een echt links verhaal, met veel gedurfde ideeën. Lees het in mijn boek! Voor echte, geloofwaardige verandering in onze partij kies je een geloofwaardige voorzitter, die echt linksom gaat, vertrouwen terug kan winnen en tegenspraak omarmt. Ga samen met mij Linksom!”

Wie is Gerard Bosman?

Gerard is sociaal democraat in hart en nieren. Hij is lid van het partijbestuur, oud-voorzitter van diverse PvdA-afdelingen, oud Statenlid in Zeeland, secretaris van het PvdA-netwerk Economie, lid van landelijke PvdA netwerken Zorg, Duurzaamheid en Huurders en oprichter van Linksom! in de PvdA. Hij is de linksbinnen van de PvdA, met consequente kritiek toen de PvdA met Rutte II ging regeren. Hij was oprichter van de Landelijke Studenten Vakbond, heeft gewerkt bij het ministerie van OC&W, bij pensioenfondsen en bij gemeenten.

Waar staat Gerard voor?

Gerard Bosman wil dat de Partij van de Arbeid en de sociaaldemocratie zichzelf opnieuw terugvinden. Hij pleit voor herstel van vertrouwen in de maakbaarheid van de socialistische idealen. Gedurfde ideeën moeten weer volop ruimte krijgen, zoals de sociaaldemocratie die ook bevocht in de vorige eeuw – denk aan de invoering van de AOW, de bijstand en de volkshuisvesting. Hij bepleit nu onder meer een afdwingbaar recht op betaald werk, een Zekerheidsinkomen, een Klimaatinkomen en vernieuwde stelsels van belastingen, zorg en onderwijs.

Boek

Gerard heeft onlangs het boek ‘Over de maakbaarheid van gedurfde ideeën’ gepubliceerd. Het boek is zowel confronterend als inspirerend. Hij schrijft uitvoerig en indringend over de sociaaleconomische problemen die in de afgelopen jaren onder invloed van het neoliberalisme in Nederland sterk zijn toegenomen en de onacceptabele ongelijkheid op veel gebieden die daardoor nog groter is geworden. In het tweede gedeelte van het boek presenteert hij gedurfde ideeën en geeft daarmee concreet en goed onderbouwd aan hoe een scherpe bocht gemaakt kan worden, gericht op een beter sociaaleconomisch klimaat in een solidair en rechtvaardig Nederland op midden-lange termijn.

Het boek Over de maakbaarheid van gedurfde ideeën is hier te downloaden en te bestellen op deze website. Laat je inspireren! Op deze website is ook meer informatie te vinden over Gerard, zijn programma als partijvoorzitter en campagnenieuws.

Missie

Lees hier mijn missie, over echte, geloofwaardige verandering. In onze samenleving én in onze partij: https://gerardbosman.com/2021/09/04/gerard-bosman-de-kandidaat-die-verandering-brengt/

Programma

Lees mijn programma als partijvoorzitter hier: https://gerardbosman.com/2021/09/03/mijn-programma-als-partijvoorzitter/

Ik heb hier ook drie essays over geschreven:

https://gerardbosman.com/2021/09/03/essay-de-agenda-van-gerard-bosman/

https://gerardbosman.com/2021/09/03/onze-partij-van-de-arbeid-middenin-de-samenleving/

https://gerardbosman.com/2021/09/03/essay-de-toekomst-van-onze-partij-van-de-arbeid/

Flyer

Klik hier voor mijn flyer: https://gerardbosman.com/2021/09/03/flyer-gerard-bosman-voorzitter-pvda/

Skip to content