Menu Sluiten

Kom naar bijeenkomst over stikstofcrisis!

Nieuws over duurzaamheid vanuit de PvdA.
PvdA Duurzaam Nieuwsbrief
Hoe lossen wij het stikstof probleem op? Praat mee!
Op 6 november organiseert het landelijk netwerk PvdA Duurzaam in de aanloop naar het PvdA Toekomstlab op 16 november een open discussiebijeenkomst over de stikstofcrisis. De gemoederen zijn verhit! Dat de crisis de agrarische sector treft is ons inmiddels allemaal duidelijk. Maar het uitblijven van een oplossing is ook slecht nieuws voor bouwbedrijven en haar toeleveranciers zoals bijvoorbeeld de binnenvaart. Projecten liggen stil; ondernemers verkeren in onzekerheid en banen staan op het spel. De politiek staat voor de enorme uitdaging om deze crisis te bezweren. Maar hoe? Welk standpunt moet de PvdA innemen en welke toekomstbestendige opdracht willen wij onze politici meegeven? Wij nodigen je graag uit voor deze discussie bijeenkomst met interessante sprekers. Wat vind jij er van? Meld je aan en discussieer mee!

Aan het debat nemen deel:
Rik Grashoff,                  Gedeputeerde voor Groen Links in Noord Brabant
William Moorlag             Tweede Kamer-lid PvdA
Willem van Laarhoven   Lid REB commissie, gemeente Meierijstad
De inleiding op dit debat wordt verzorgd door Gerard Bosman, PvdA Duurzaam

Wanneer:         woensdag 6 november
Tijd:                  Inloop 18.30, start 19:00 uur – 20.30.
Waar:               Suze van Groenewegen zaal naam, Tweede Kamer, Den Haag
Let op:              Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent; dit i.v.m. de veiligheidscontroles
Aanmelden :     Aanmelding is verplicht! Meld je aan per mail aan PvdA Duurzaam via email adres: . Wij sturen je een ontvangstbevestiging van je aanmelding. Let op; voor bezoeken aan de Tweede Kamer geldt een identificatieplicht en worden veiligheidscontroles uitgevoerd.
Voor meer informatie over de bezoekregels en een routebeschrijving ga naar de website van de Tweede Kamer. Houdt rekening met de tijd die nodig is bij de receptie voor de veiligheidscontroles. Kom op tijd!

Steun moties over stikstof en heffing op vlees voor politieke ledenraad en Toekomstlab op 16 november
De bijeenkomst voor de hele partij op 16 november is tevens een Politieke Ledenraad waar moties behandeld kunnen worden (meld je hier aan en laat ideeën achter https://www.pvda.nl/agenda/toekomstlab161119/). Vanuit PvdA Duurzaam zijn twee belangrijke moties ingediend, één over stikstof en één over vleesconsumptie. Deze staan ook op de website www.pvdaduurzaam.nl.

Voor behandeling op de ledenraad moeten ze tenminste 100 stemmen krijgen via de “Ledenkamer”. Dat is niet makkelijk. Daarom hierbij een OPROEP om een stem uit te brengen, ook op de andere moties daar. Je verleent geen instemming maar akkoord om er over te debatteren!

Dat gaat als volgt:

  1. Ga naar “ledenkamer.pvda.nl
  2. Ga naar “Steun of maak moties”
  3. log in
  4. scroll naar de moties “Heffing op vlees” en “stikstof aanpak” en druk op de knop “steun”

Doe dat ook als je het niet eens bent met de inhoud. Want het betekent alleen steun voor verdere behandeling. Pas later, als de “stemkamer” open gaat, kan je voor of tegen een motie stemmen.

Kijk op onze website voor meer nieuws en informatie.
Skip to content